lördag 31 augusti 2013

Tjejhelg i Skåne

Man kan umgås på olika sätt med sina tjejkompisar - man kan gå ut och dansa, man kan sitta och fika, man kan dricka vin och prata. Och alla dessa sätt är mysiga men jag gillar så mycket att umgås under en springtur! Och jag är så glad att jag genom fjolårets Tjejmarathon lärt känna så många härliga kvinnor som har samma passion som jag - LÖPNING!
Förra helgen var vi i Skåne och sprang tillsammans i 2 dagar.
Vi bodde på det mysiga vandrarhemmet Nyckelbo utanför Helsingborg som förresten är en mycket fin stad med egen strand! Bara det!.
Första dagen tog vi tåget till Landskrona och sprang sedan på Skåneleden till vandrarhemmet. Det var otroligt vackert att springa längs med havet. Vi sprang, pratade och åt en massa björnbär som växte överallt! Jag sprang med Coyntha som just nu håller på med sk MAF-träning vilket kort innebär att hon springer aerorbt (med låg puls). Jag hängde på för jag visste inte alls om jag skulle orka springa så långt. Men första dagen blev det (efter alla felspringningar, hehe) 36 km! Och jag som sprungit 13 km som mest i år! Visst var jag trött på slutet (hade lite soppatorsk för det var så otroligt varmt och jag orkade inte äta ordentligt, ett problem för mig) men dagen efter vaknade jag så fräsch och utan träningsvärk och smärta någonstans! Dag 2 var etappen Mölle till Nyckelbo, en otroligt pittoresque sträcka med betande kossor och längs med havet! Kändes ett tag som vi var i Spanien! Efter fika i Höganäs tog jag och Linn bussen till Domsten och sprang därifrån "hem". Vi avslutade våra 18 km med ett härligt dopp i havet. Brrr.... det var "uppfriskande" (dvs ca 16 grader!).
Det blev en intensiv träning med många skratt, goda middagar, mycket inspiration och en del kilometrar!
Så fint! Hoppas på flera sådana helger med bästa tjejgänget! TACK!
Här kommer några foton från helgen:1 kommentar: